„Klubrádió
A lényeg

Deutsch MZP-nek: RUSZKIK HAZA!

8/11/2022 07:23

| Szerző: Klubrádió

Megismételte 2014-es Twitter-bejegyzését Deutsch Tamás. Márki-Zay Péter posztjára reagálva a fideszes EP-képviselő hozzátette  Gyurcsány Ferenc még saját házában is fogadta az akkor még demokratikusabban tevékenykedő orosz elnököt.

"Lassan mondom, hogy Putyin is megértse: RUSZKIK HAZA!" – írta még 2014-ben Deutsch Tamás. Az internet nem felejt, így aztán Márki-Zay Péternek sem okozott nehézséget előkeríteni a fideszes EP-képviselő Twitter-bejegyzését.

"Néha érdemes emlékeztetni a fideszes politikusokat korábbi szavaikra, hiszen napraforgó módjára változtatják véleményüket, ahogy éppen önös politikai érdekük kívánja. Hogy is van most akkor ez, Képviselő Úr?"

Az RTL megkeresésére, SMS-ben reagált Deutsch: "Ismét lassan mondom, hogy most MZP és Önök is megértsék: RUSZKIK HAZA" – írta válaszában.

Emellett azt is írta, hogy Márki-Zay korábbi szövetségese, Gyurcsány Ferenc még saját házában is fogadta az orosz elnököt. Vadai Ágnes, a DK képviselője szerint akkor Putyin még demokratának tűnt, és Orbán Viktor akkor még nem is kedvelte.

"Akkor kezdte igazán megkedvelni, amikor autoriter lett" – mondta az RTL Híradónak Vadai.