„Klubrádió
A lényeg

Deutsch: A Fidesz nem szavazott Paks II. ellen

1/03/2022 20:50

| Szerző: Klubrádió

Megszavazta az Európai Parlament (EP) a határozatot, amelyben a képviselők elítélik az orosz agressziót Ukrajna és Európa ellen. Az állásfoglalásban szerepel a kémbanknak nevezett, budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank működésének betiltása, valamint a felhívás minden tagállamnak, hogy szüntessenek be Oroszországgal a nukleáris területen folytatott együttműködést. A határozatot elvileg a fideszesek is megszavazták, de Deutsch Tamás kormánypárti EP-képviselő szerint Paks II. leállítását nem támogatták.

"Az Ukrajna elleni agresszióról szóló Európai Parlamenti állásfoglalás módosító indítványairól és részleteiről szavaztak az elmúlt percekben az EP-képviselők, amely során a magyar szempontból is rendkívül fontos tételek szerepeltek" – szúrta ki Ujhelyi István európai parlamenti képviselő Facebook-bejegyzését a 444.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint viszont Ujhelyi István hazudik. Azt írta: a Fidesz megszavazta ugyan az ukrajnai háborús konfliktussal kapcsolatos EP-határozatot, de nem támogatta Paks II. leállítását. Szerinte nem támogatták a határozat azon részeit, amelyek a magyar ellátásbiztonságot veszélyeztethetik.

(Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs)