„Klubrádió
A lényeg

Decembertől nem léphet be az oltatlan szülő az iskolába

23/11/2021 09:02

| Szerző: Klubrádió

December elsejétől megváltoznak az iskolákkal kapcsolatos korlátozások, szigorítják a belépés rendjét, a szülőket pedig kizárólag védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe, írja a Telex Kásler Miklós, az Emberi erőforrások miniszterének levelére hivatkozva.

A levelet az Oktatási Hivatal küldte az iskolaigazgatóknak, és az áll benne, hogy december elsejétől a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező szülők csak egy kijelölt pontig léphetnek az iskola területére.

Eleve csak egy szülő mehet be a gyerekkel vagy a gyerekért védettségi igazolás nélkül. Bár sem a tanároktól, sem a gyerekektől nem követelik meg az oltottságot, de "a 29/2021 (IX. 19.) Emmi-határozat szerint a szülők mellett minden, az iskolába belépő külső személynek fel kell mutatnia valamilyen hazai, uniós, oltási vagy egyéb védettségi igazolást. Az iskolaigazgató ezenkívül azoknak adhat engedélyt igazolvány nélküli belépésre, akik a hivatalos megfogalmazás szerint „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik".