„Klubrádió
A lényeg

Debrecenben is lehetne az atlétikai vb

8/11/2019 11:00

| Szerző: Klubrádió

Debrecen is alkalmas lenne az atlétikai világbajnokság megrendezésére. Ha Magyarország visszalépne, az sokba kerülne, viszont közel sem annyiba, mint egy új stadion felépítése – mondta a Klubrádiónak a sportközgazdász.

2019. november 08. A lényeg / részlet, Szabados Gábor, atlétika, Debrecen (19.11.08.)
01:08
00:00

Debrecen is alkalmas lenne az atlétikai világbajnokság megrendezésére, a stadion utóhasznosítását viszont sokkal nehezebb lenne megoldani, mint Budapesten – mondta a Klubrádiónak nyilatkozó sportközgazdász. Szabados Gábor szerint csak akkor van értelme felépíteni ott egy ilyen létesítményt, ha a következő évtizedekben a város sportközponttá tud válni, amit nem csak profi atléták, hanem amatőrök is ki tudnak használni. 

2019. november 08. A lényeg / részlet, Szabados Gábor, atlétika, kártérítés (19.11.08.)
00:42
00:00

Elképzelhető, hogy valóban jelentős kártérítést kellene fizetnünk, ha mégsem Magyarország rendezné a világbajnokságot - Szabados Gábor sportközgazdász szerint azonban ennél biztos hogy jóval többe kerülne maga a rendezés, 50-60 milliárd forintból még a stadiont sem lehetne megépíteni. 

Tavaly dőlt el, hogy a 2023-as atlétikai világbajnokságot Budapest rendezheti (korábban sorra léptek vissza a rendezéstől a pályázók, legutoljára Barcelona). A vb-hez egy 40 ezres, 15 ezerre visszabontható atlétikai stadiont kellene felépíteni, amely a tervek szerint Csepelen épülne. Azonban Karácsony Gergely, az új főpolgármester többször kijelentette, hogy nem pártolja a beruházást. Baji Balázs, a 2017-es világbajnokságon bronzérmes magyar gátfutó felhívást tett közzé a sportesemény megtartásáért, és csatlakozott hozzá mások mellett a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka is.