„Támogassa
A lényeg

Cser Ágnes szerint az orvosoknak kellene az ápolók béremelését állniuk

22/02/2023 10:27

Különös javaslatot fogalmazott meg a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ-EDDSZ) elnöke, Cser Ágnes egy nappal azután, hogy a Belügyminisztériumban sztrájktárgyalást tartottak ágazati érdekvédők, írja a Népszava. Szerinte az orvosoknak szolidaritásból le kellene mondaniuk az idei 11 százalékos bérfejlesztésről, és azt az ápolóknak és a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtóknak a javára. 

A szakszervezeti vezető azt mondja az orvosoknak, hogy ne harcra buzdítsanak, hanem érjék be kevesebb pénzzel.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött egészségügy
 

 
Budapest, 2021. július 2. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (k), Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke (b) és Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnöke, miután aláírták a stratégiai partnerségi megállapodást az Emberi Erőforrások Minisztériumában. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A Népszava felhívta a figyelmet arra is, hogy ez pont ugyanaz a javaslat, amit az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója, Csató Gábor is mondott: "az lett volna igazán korrekt a kamara részéről, hogy megszavazzák: az idén januári 11 százalékos orvosi béremelést a kormány fordítsa inkább a szakdolgozókra".