„Klubrádió
A lényeg

Csák szerint a tanárok tüntetése destabilizálja a rendszert

7/12/2022 07:41

| Szerző: Klubrádió

Politikailag motivált tiltakozáshullámnak nevezte a pedagógusok és a diákok, illetve a velük szimpatizálók tüntetéssorozatát a kultúráért és innovációért felelős miniszter, Csák János.

A kultúráért és innovációért felelős miniszter szerint azért méltánytalanok a pedagógusok követelései, mert hosszú előkészítést követelnek, Pintér belügyminisztériuma pedig csak fél éve vette át a terület irányítását – írja a 444.

Ezt támasztja alá, hogy a baloldal azért lobbizik Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a béremeléshez szükséges forrásokat, fűzte hozzá Csák János a kormányzati kommunikáció állandó elemét. Arra a felvetésre, hogy a tanárok nem csak a bérfejlesztésért demonstrálnak, a miniszter úgy reagált, hogy "a Belügyminisztérium, Pintér belügyminiszter egy fél éve vette át ezt a területet. Ezért is tartom méltánytalannak, hogy olyan követelésekkel állnak elő, amiknek hosszú előkészítésük van".

"Szerintem Maruzsa államtitkár úr is, Pintér miniszter úr is nagyon is oda hallgat egyébként a tanárok legitim szervezeteire. De utcáról nem lehet kompromisszumokat kötni, nem lehet konszenzusra jutni. Le kell ülni egymással."