„Klubrádió
A lényeg

CNN: Tényleg izraeliek lőtték az ENSZ segélyszállítóit

21/02/2024 16:57

| Szerző: Klubrádió

A konvoj Gáza déli részén indult el az Al Rashid úton, amely a terület nyugati partja mentén húzódik. Ez a Gázába érkező szállítmányok legfőbb útvonala.

Az izraeli hadsereg adta le a lövést az ENSZ segélyszállítmányt szállító autójára február ötödikén – szúrta ki a CNN cikkét a 444. Ez volt az az eset, amelyet követően az ENSZ úgy döntött, nem küld több konvojt Gáza északi részére.

A konvoj Gáza déli részén indult el az Al Rashid úton, amely a terület nyugati partja mentén húzódik. Ez a Gázába érkező szállítmányok legfőbb útvonala. A szállítóautók reggelente haladtak, hogy elkerüljék a kétségbeesett fosztogatókat.

A konvoj hajnali négykor ért a megbeszélt IDF állásra, ahol nagyjából egy órán át várakoztak, amíg az egyik kocsit el nem találta egy lövés a tenger felől. A CNN által vizsgált szatellit felvételek alapján két órával a támadás követően három azonosítható hadihajó volt a régióban - mindhárom az IDF hajói, amelyeket a háborúban az övezet nyugati oldalról való támadására használtak.

Kiemelt képünk illusztráció, MTI/AP/Hatem Musza