„Támogassa
A lényeg

Büntetőeljárást kezdeményeztek Borkai vagyonnyilatkozata ügyében

13/07/2021 18:06

| Szerző: Klubrádió

Büntetőeljárást kezdeményeztek a szexvideóbotrányba belebukott korábbi győri fideszes polgármester, Borkai zsolt vagyonnyilatkozati eljárása ügyében. 

Egy magánszemély tett feljelentést a rendőrségen közérdekű adattal visszaélés miatt, mert a győri önkormányzat a Kúria döntése ellenére sem adja ki neki e-mailben Borkai Zsoltnak a 2018-as évről leadott vagyonnyilatkozatát. (Borkai 2019-ben jogerősen elbukta a 2018-as vagyonnyilatkozatáért indított pert.)

Az Átlátszó azt írta, hogy Borkai ügyében az adatigénylő feljelentést tett a győri rendőrségen, de ott elfogultság miatt kizárási okot jelentettek be, így a feljelentés az Országos Rendőr-főkapitányságra került. Ez utóbbi a Készenléti Rendőrséget jelölte ki – mint írták – az eljárás lefolytatására. A feljelentésben szereplő közérdekű adattal visszaélés bűncselekményét alapesetben a törvény két évi szabadságvesztéssel bünteti. 

Megjegyezték: a volt győri polgármester vagyonnyilatkozati ügyének ironikus mellékszála, hogy az Átlátszó megszerezte Borkai vagyonnyilatkozatát – igaz, a 2017-ről szólót, nem a per és a büntetőfeljelentés tárgyát képező 2018-ast.