„Klubrádió
A lényeg

Bűnösnek mondták ki Epstein kerítőnőjét

30/12/2021 08:24

| Szerző: Klubrádió

A hírhedt szexuális ragadozó milliárdos Jeffrey Epstein testi-lelki barátnőjének, Ghislaine Maxwellnek ért véget a tárgyalása szerdán, miután az esküdtek hat vádpontból ötben bűnösnek mondták ki. A vád szerint Ghislaine Maxwell 1994 és 2004 között legalább négy kiskorú lányt szervezett be szexuális célból a milliárdosnak.

Epstein-Maxwell per
 
Epstein-Maxwell per
 
New York, 2021. december 30. A bíróságról távoznak ítélethirdetés után Ghislaine Maxwellnek, a csehszlovák származású brit sajtómágnás, Robert Maxwell lányának testvérei, Christine Maxwell, Isabel Maxwell és Kevin Maxwell (b-j) New Yorkban 2021. december 29-én. Az Egyesült Államokban 2020. július 2-án letartóztatott Ghislaine Maxwell az emberkereskedelemmel, pedofíliával és szexuális visszaélésekkel vádolt, majd 2019 augusztusában a börtönben öngyilkosságot elkövetett Jeffrey Epstein milliárdos pénzügyi szakember bűntársa és bizalmasa volt. Az esküdtek ötnapos tanácskozást követően bűnösnek találták az ellene felhozott hat vádpontból ötben, amelyek között a szexuális célú emberkereskedelem is szerepel. A büntetés ismertetésére egyelőre várni kell, de szakértők szerint Maxwell több évtizedet ülhet börtönben. MTI/AP/John Minchillo
Fotó: John Minchillo
 

 

A most 60 éves Maxwellt 2020 nyarán tartóztatták le egy évvel azután, hogy a szintén vád alá helyezett Epstein a börtöncellájában meghalt. A vagyonos családból származó nőt mára felnőtt nők azzal vádolták, hogy tevékeny részt vett Epstein bűntetteiben és kerítőnőként segített neki fiatal lányokat behálózni. 1994 és 2004 között ketten rendszeresen együtt utaztak a milliárdos Lolita Express néven emlegetett magángépén a hírhedt Epstein-szigetre. Ez az a sziget, ahol a vádak szerint Epstein kiskorúak ellen elkövetett számtalan bűncselekményének jelentős része megtörtént, írja a Telex.

Az ítéletet a bíró fogja meghozni, a nő akár 65 évet is kaphat. Ezen kívül még egy másik perben is szerepe lesz.