„Klubrádió
A lényeg

András herceget szexuális zaklatásért perelték be

10/08/2021 10:25

| Szerző: Klubrádió

A brit királyi családra rájár a rúd, Jeffrey Epstein barátját, András herceget azért perelték be egy New York-i bíróságon, mert egy nő szerint 16 éves korában beszervezték Jeffrey Epstein fiatalkorúból álló prostitúciós hálózatába, amelyben sok fiatalkorú is volt, és akiket aztán Epstein és barátai szexre kényszerítettek. A felperes, Virginia Giuffre  azt állítja, hogy egy ilyen alkalommal András herceg őt abúzálta.

A manhattani kerületi bíróságon hétfőn benyújtott keresetlevél szerint András herceg több mint húsz évvel ezelőtt Londonban zaklatta őt, Epstein barátnőjének, Ghislaine Maxwellnek az otthonában. Egy korábbi vallomásáan a nő azt mondta, „Epstein, Maxwell és András herceg arra kényszerítették a felperest, aki ekkor még gyermek volt, hogy akarata ellenére szexuális kapcsolatot létesítsen András herceggel”. Giuffre szerint New Yorkban és Little St. Jamesben, Epstein magánszigetén András herceg bántalmazta is őt.

A most 38 éves Giuffre a gyermekvédelmi törvény alapján perli a herceget, mivel akkoriban csak 17 éves volt. „Felelősségre vonom András herceget azért, amit velem tett. A hatalmasok és a gazdagok nem mentesülhetnek a felelősségre vonás alól. Nem könnyen hoztam meg ezt a döntést. Tudom, hogy ez a lépés további támadásoknak fog kitenni” – mondta Giuffre. (Telex)

A 61 éves András herceg tagadja a vádakat.