„Klubrádió
A lényeg

Bródy a II. kerület díszpolgára lett

26/06/2022 18:54

| Szerző: Klubrádió

Hárman kapták meg idén a díszpolgári címet a II. kerületben: Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok kardvívó, Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes zeneszerzőnek, szövegíró valamint posztumusz Garas Dezső Kossuth-díjas színművész, rendező, a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagja - közölte Facebook-oldalán Őrsi Gergely polgármester.

Szilágyi Áron a kerületben született és nőtt fel, sportolói pályája Pasarétről indult, "és onnan vezetett útja a világ számos pontjára, ahol nemcsak győzelmeket aratott, hanem hazánk és egyben városrészünk jó hírnevét öregbítette" - írta méltatásában a polgármester. Hozzátette, Szilágyi számos ifjú sportoló példaképévé vált.

Bródy János - akinek dalai "sokszor éles társadalomkritikát megfogalmazó kordokumentumok, iróniát sem nélkülöző vélemények - a városrész életében aktívan részt vevő budai polgár, akire számíthatnak az ünnepségeken, jótékonysági rendezvényeken.

Garas Dezső a polgárok javaslatára kapta meg a címet. A 2011-ben elhunyt művész a II. kerületben élt. A díjat fia, Garas Dániel vette át.

(hvg.hu)