„Klubrádió
A lényeg

Bősz Anett lesz a DK főpolgármester-helyettese

30/04/2022 11:13

| Szerző: Klubrádió

Gy. Németh Erzsébet, a DK eddigi fővárosi képviselője, fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese április 3-án országgyűlési mandátumot szerzett a választáson, ezzel pedig összeférhetetlenné vált korábbi pozícióival, írja a Demokratikus Koalíció a Facebookon.

Az ellenzéki előválasztáson ugyan kikapott a DK-s Gy. Németh Erzsébet és így nem indult el egyéniben az április 3-i választáson, az országos listáról azonban mandátumot szerzett, vagyis beülhet a parlamentbe, így viszont nem töltheti be korábbi, főpolgármester-helyettesi posztját. A Demokratikus Koalíció szombat délelőtti tájékoztatása szerint köszönik Gy. Németh Erzsébet eddigi fővárosi munkáját, utódjának pedig Bősz Anettet jelölik.

A Demokratikus Koalíció elnöksége arról is döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának, a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz.