„Köszönjük,
A lényeg

Borzalmas körülmények között gyötört egy csomó kutyát egy kaposvári pár

1/06/2023 09:19

| Szerző: Klubrádió

A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották a kutyáikat, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozzák.

Az az ötvenes éveiben járó férfi és közel húsz évvel fiatalabb élettársa 2010-ben költöztek egy kaposvári családi házba, ahová ekkor még csak két kutyát vittek magukkal. A következő években azonban folyamatosan növekedett az állatok száma, így 2021-ben már nyolc kutyával éltek együtt. 

 
A tetthely. Fotó:
ügyészség
 

A férfi és a nő azonban elmulasztotta a veszettség elleni oltást, az élősködők elleni oltást, két kutya kivételével az elektronikus jelölést, több kutyát tartósan láncra kötve tartottak, míg az egyik, epilepszsziás állatot nem vitték állatorvoshoz. Mindemellett a vádlottak 2021 októberétől a nyolc kutyának nem tudtak megfelelő mennyiségű élelmet sem biztosítani, amely miatt az állatok lesoványodása megindult. 

A kutyák végül mindannyian megmenekültek, mivel 2022 júniusában a nyomozó hatóság lefoglalta és egy helyi állatvédő egyesület gondozásában helyezte el őket – közölte az Ügyészség.