„Klubrádió

Borrell: elfogadhatatlan Erdogan Macronra tett megjegyzése

25/10/2020 15:34

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a török elnök azon kijelentését nehezményezte, amely szerint a francia köztársasági elnök „elmeorvosi vizsgálatra szorul” . 

Elfogadhatatlannak nevezte Recep Tayyip Erdogan kijelentését Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, miután a török elnök azt üzente francia kollégájának, hogy vizsgáltassa ki az elmeállapotát – tudósított az MTI.

Borrell vasárnap közzétett Twitter-üzenetében arra szólította fel Törökországot, hogy vessen véget a "konfrontáció veszélyes spiráljának".

Erdogan egy szombati beszédében tett megjegyzést Emmanuel Macron francia államfőre. A török elnök azt kifogásolta, hogy Macron erőteljesebb fellépést helyezett kilátásba az iszlamistákkal szemben Samuel Paty tanár brutális meggyilkolását követően.

A 47 éves Samuel Patyt azért gyilkolta meg és fejezte le október 16-án egy 18 éves csecsen iszlamista Párizs közelében, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak. A csecsen tettest a rendőrség röviddel a támadást követően lelőtte.
(MTI)