„Klubrádió

Borkai-ügy: két nőt is előállítottak

20/11/2019 11:14

A Nemzeti Sport számolt be kedd este arról, hogy egy volt válogatott futballistát állítottak elő zsarolás miatt, és az esetnek köze lehet Borkai Zsolt szexbotrányához. A Magyar Nemzet szerdán hozzátette: két prostituáltként dolgozó nőt is előállítottak.

A Nemzeti Sport információja alapján az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült pornográf felvételekkel, amelyek hatására a választások után lemondott polgármesteri posztjáról Győr polgármestere, az olimpiai bajnok tornász, aki a Fidesz színeiben nyert a választáson, de aztán kilépett. A hírek szerint Borkai Zsoltot hónapokkal ezelőtt kereste meg P. József, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult.

A Magyar Nemzet szerdán közölte: a hétfőn előállítottak között van két, prostituáltként dolgozó nő is. Úgy tudják, a XIII. kerületi Marina Part lakóparkból elvitt örömlányokat őrizetbe vették, és a hatóságok indítványozzák letartóztatásukat. Úgy értesültek, hogy a két lány azonos azzal a két huszonéves magyar nővel, aki Borkai Zsolt győri polgármester horvátországi hajóutazásán szexuális szolgáltatásokat nyújtott a volt fideszes politikusnak és a hozzá közel álló neves győri ügyvédnek.

Borkai Zsolt szexbotránya után került újra reflektorfénybe a politikus és körének régebbi, 2012-ben a hvg által már ismertetett földvásárlási ügye, valamint több, Borkai családjához köthető korrupciógyanús eset is.