„Támogassa
A lényeg

Bodoky: Bárki csatlakozhat a szuverenitásvédelmi törvény elleni tiltakozáshoz

14/12/2023 17:07

| Szerző: Klubrádió

Tíz független szerkesztőség tiltakozik a szuverenitásvédelminek nevezett törvény ellen. Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője elmondta, nagyjából ez a tíz médium szerepelt azok között, akiket a kormányközeli XXI. Század Intézet "külföldi finanszírozásúnak" nevezett, de természetesen bővíteni fogják a kört és bárki csatlakozhat.

Tíz független szerkesztőség közös közleményben tiltakozik a szuverenitásvédelminek nevezett törvény parlamenti elfogadása miatt. Az Átlátszó főszerkesztője, Bodoky Tamás konkrét eredményt nem vár a tiltakozástól, de azért abban azért bízik, hogy ha valakit vagy valamelyik szerkesztőséget vegzál a hivatal, akkor számíthatnak majd egymás szolidaritására. 

2023. december 14. A lényeg / részlet, Bodoky Tamás (23.12.14.)
00:40
00:00

A Klubrádió ezen 10-es listán nem szerepel, erről is kérdeztük Bodoky Tamást. Elmondta, nem ő szervezte ezt az összefogást, így nem tudja, miért maradt ki rádiónk. A kezdeményezés a törvény hírére jött létre, és a XXI. Század Intézet (ezt Schmidt Mária kormánypárti történész vezeti – a szerk.) egyik tanulmányát nézegették, amelyben le volt írva, hogy az intézet szerint melyek a "külföldi finanszírozású" oldalak az országban, és nagyjából ez a társaság szerepelt, a Telex, 444, az Átlátszó, a Direkt36 és a többiek. De abban maradtak, hogy természetesen bővíteni fogják a kört és bárki, további médiumok is csatlakozhatnak.

(Kiemelt kép: aHang)