„Klubrádió
A lényeg

Biden célzott arra, hogy újraindul a választáson

11/04/2023 07:40

| Szerző: Klubrádió

Hivatalosan még nem jelentette be, de húsvétkor úgy fogalmazott Joe Biden, még legkevesebb három, négy, de akár öt ilyen rendezvényen is szeretne részt venni.

Joe Biden amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Ház hagyományos húsvéti tojásgurító eseményének megnyitóján úgy nyilatkozott, hogy még legkevesebb három, négy, de akár öt ilyen rendezvényen is szeretne részt venni, amivel arra utalt, hogy újraindulna az elnökválasztáson – írja a 24.hu.

Biden, aki tavaly töltötte be a 80. életévét, az eseményen egy újságírói kérdésére válaszolva ugyanakkor annyit ismételt csak meg, hogy tervezi az indulást az újraválasztásért, de „még nem állnak készen ennek bejelentésére”.

Az elnök és felesége helyi idő szerint reggel nyitotta meg a Fehér Ház erkélyéről a gyerekek számára szervezett tojásgurítást, amely 145 éves hagyomány. Az idei eseményre mintegy 30 ezer embert várnak az elnöki rezidencia déli parkjába, ahol reggel 7 és este 7 óra között kilenc turnusban érkeznek a kisorsolt családok. A rendezvényen különböző programokat kínálnak a gyerekek számára.