„Klubrádió
A lényeg

Bezárja kijevi nagykövetségét az USA

15/02/2022 08:11

| Szerző: Klubrádió

Az orosz inváziótól tartva az Egyesült Államok bezárja kijevi nagykövetségét, és ideiglenesen áthelyezik Kijevből Lvivbe. Pár nappal ezelőtt már hazaküldték azokat a dolgozókat, akikre most nincs feltétlenül szükség.

"Az orosz haderő felvonulásának drámai felgyorsulása miatt ukrajnai nagykövetségünket ideiglenesen áthelyezzük Kijevből Lvivbe" – mondta Antony Blinken amerikai külügyminiszter közleményében, és hogy "a Biden-kormány intenzív diplomáciai erőfeszítéseket folytat, hogy enyhítse a válságot”.

Ukrán válságKijev, 2022. február 12. Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségének épülete Kijevben 2022. február 12-én. Az amerikai külügyminisztérium elrendelte, hogy a nagykövetség nem nélkülözhetetlen amerikai alkalmazottai hagyják el Ukrajnát. MTI/AP/Andrew Kravcsenko
 

Az amerikai tisztviselők folyamatosan arra biztatják az amerikaiakat, hogy éljenek a kereskedelmi járatok nyújtotta lehetőségekkel, és hagyják el Ukrajnát a konfliktus esetleges kitörése előtt. Az amerikai kormány ugyanis nem támogatna egy olyan tömeges evakuálást, mint amilyen Afganisztánban történt – írja a 24.hu.