„Klubrádió
A lényeg

Bezár az Átrium Színház

1/07/2022 07:00

„Nem tudjuk tovább tartani. A mai naptól az Átrium csapatának sok kiváló tagja a felmondási idejét tölti” – írta közleményében csütörtök késő este a budapesti Átrium Színház. „Jelen pillanatban úgy áll a helyzet”, hogy a következő hetekben az utolsó előadásokat lehet látni, Az őrült nők ketrecéből, az Igenisből és az Isteni végjátékból is.

Az Átrium Színház bezárása mögött a Népszava szerint "nyilvánvalóan finanszírozási problémák húzódnak meg". Nemrég V. Naszályi Márta, Budapest I. kerületének párbeszédes polgármestere előállt egy tervvel, amely szerint a városrész 35 millió forintos támogatást adna a teátrumnak nyolc színházi dolgozó bérére, illetve fellépti díjakra, de ez nem valósult meg, a képviselőtestület egy június 23-i ülésén elfogadtak egy költségvetési módosító javaslatot, amely szerint a pénzt csak az I. kerületben, és nem a II. kerületben lehet elkölteni, ahol az Átrium Színház fekszik.

"Effektíve korlátoztuk a polgármester jogköreit – ünnepelte ezt Gulyás Gergely Kristóf (Fidesz) a Magyar Nemzet néven működő lapnak adott nyilatkozatában" - írja a lap.