„Klubrádió
A lényeg

Bevetették a NAV-ot, totális ellenőrzést kaptak a benzinkutak

17/11/2021 08:11

| Szerző: Klubrádió

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzi a benzinkutakat, írja az MTI. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára azt mondta, a mérleg pozitív, egyetlen üzemeltető se követett el jogszabálysértést.

Bevezették az egységes üzemanyag-jelölő címkéket a benzin
 
Benzinkút
 
Debrecen, 2018. október 12. Üzemanyag-jelölő címkék töltőpisztolyokon egy Shell benzinkúton Debrecenben 2018. október 12-én. Európai uniós irányelv írja elő ettől naptól minden tagországban az egységes üzemanyag-jelölő címkék bevezetését, de megmaradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott helyi jelölései is. A benzint a kör, a gázolajat a négyzet, az üzemanyag gázokat pedig a rombusz formájú matrica jelöli. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
 

 

A NAV az üzemanyagok árát ellenőrzi, a legfrissebb vámhivatali adat alapján 1600 településen 2016 benzinkút üzemel. A NAV a kormány választási kampányának fontos elemét ellenőrzi, hogy legfeljebb 480 forint az üzemanyag ár, aki ennél drágábban adja, szankcióra számíthat – mondta Tállai.

Tállai András azt is elmondta, hogy szerdától még komolyabb ellenőrzésre számíthatnak a benzinkutak, ugyanis mától az üzemanyagárak ellenőrzésébe bevonják a NAV nemzetközi hírű mobillaborjait is, amelyekkel azonnal ellenőrizhető az, hogy megfelelő minőségű-e az üzemanyag.