„Köszönjük,
A lényeg

Betiltották a szilvesztert a baráti Türkmenisztánban

30/12/2022 12:29

| Szerző: Klubrádió

A főváros, Asgabat kivételével Türkmenisztán-szerte megtiltották a lakosságnak, hogy szilveszteri bulikat tartsanak.  A közép-ázsiai ország hatóságai nem adtak magyarázatot a tilalomra, ellenben rendőröket vezényelnek ki az intézkedés betartatására – idézi a Szabad Európa/Szabadság Rádiót az RTL.

Név nélkül nyilatkozó közalkalmazottak Mari tartományból elmondták, hogy az állami cégeket is eltiltották az újévváró rendezvények megtartásától, a vendéglőkben és otthonaikban sem ünnepelhetnek az emberek. 

 
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Az elmúlt napokban megerősített rendőri jelenlétet tapasztaltak a helyiek. Azt mondják, mindenhol megjelennek a rendőrök, ahonnan hangos zene hallatszik, csak a kormánytisztviselők és más, jó kapcsolatokkal rendelkező emberek kihágásai felett hunynak szemet.

A szomszédos Lebap tartományban az éttermek nyitvatartását nem korlátozták ugyan, a közalkalmazottaknak azonban megtiltották, hogy éttermekben, bárokban, kávézókban vagy akár a munkahelyükön búcsúztassák az óévet. Akit rajtakapnak, azt kirúgják.