„Klubrádió
A lényeg

Beszáll a hadiiparba a 4iG

16/05/2022 13:33

| Szerző: Klubrádió

Közös leányvállalatot alapít a 4iG és a Rheinmetall. Az előzetes megállapodásnak megfelelően a Közös Vállalat várhatóan 2022 második felében kezdheti meg működését, és digitális harci-, valamint szárazföldi, illetve légi szimulációs rendszerek, illetve a C4ISTAR képességen alapuló felszerelések fejlesztésére, illetve értékesítésére jön létre.

Beszáll a hadiiparba a 4iG Nyrt., a kormány kedvenc infokommunikációs beszállítója. A német Rheinmetall-lal és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-vel közös védelmi ipari leányvállalatot alapítanak – jelentette be hétfőn a 4iG.

Az előzetes megállapodásnak megfelelően a Közös Vállalat várhatóan 2022 második felében kezdheti meg működését, és digitális harci-, valamint szárazföldi, illetve légi szimulációs rendszerek, illetve a C4ISTAR képességen alapuló felszerelések fejlesztésére, illetve értékesítésére jön létre.

A tervek szerint a Rheinmetall technológiai szolgáltatóként működik majd közre az alkatrészek, termékek, katonai képességek és know-howk területén. A HM EI Zrt. szaktudása kiterjed a védelmi informatikai és infrastrukturális szolgáltatásokra, a taktikai harci menedzsmentre és rendszerintegrációra. A 4iG informatikai és telekommunikációs hátterével, kibervédelmi- és fejlesztési kompetenciájával támogatja majd a közös vállalat munkáját, és biztosítja a megfelelő szoftverfejlesztési környezetet – foglalta össze a Telex.

Az alapítók célja, hogy a közös leányvállalat részt vegyen a Magyar Honvédség digitalizációjában, és hogy digitális eszközöket fejlesszenek és forgalmazzanak a kelet-közép-európai NATO-tagállamok számára.