„Klubrádió
A lényeg

Beszakadt a Fidesz támogatottsága

27/07/2022 08:12

A teljes népességen belül 12 százalékponttal csökkent a Fidesz népszerűsége. A csalódottak azonban nem az ellenzékhez állt át, hanem a bizonytalanok táborát növeli, ami már 46 százalék, a Publicus Intézet felmérése szerint.

EP-választás - Szabó Tünde az Orbán Viktor programját tám
 
EP-választás - Szabó Tünde az Orbán Viktor programját tám
 
Nyíregyháza, 2019. április 13. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő az Orbán Viktor miniszterelnök programját támogató aláírásgyűjtésen. MTI/Balázs Attila
Fotó: Balázs Attila
 

 

Ha most vasárnap választásokat tartanának, a válaszolók 24 százaléka a Fideszre, 23 százaléka az ellenzéki szövetségre voksolna, míg az MKKP és a Mi Hazánk 3-3 százalékot kapna, írja a Népszava.

A biztos választóknál a Fidesz 32, az ellenzék 31 százalékon áll, miközben meglepően sokan (79%) mondták, hogy biztos részt vennének a választáson.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a 12 százalékos „bezuhanást” azzal magyarázta, hogy a Fidesz levágott két politikai szent tehenet, a rezsicsökkentést, és a katázást, a most kibukott hazugságokat pedig nem tudja a szokásos médiabuborékban tartani, de az már az ellenzék politikai teljesítményén is múlik, hogy a kormánypárt népszerűségvesztése mennyire bizonyul tartósnak.