„Támogassa
A lényeg

Benzin árstop: a lakosság szerint az áfáját kellene csökkenteni

10/02/2022 13:32

| Szerző: Klubrádió

A magyarok többsége szerint áfacsökkentéssel kellene továbbra is 480 forintos maximális értéken hagyni a benzinárat. A Pulzus Kutató a Napi.hu megbízásából készített felmérést a magyarok álláspontjáról az árstoppal kapcsolatban, mivel az február 15-ig tart, viszont minden piaci szereplő arra számít, hogy a kormány meghosszabbítja az üzemanyagár-stopot, hiszen anélkül 510 forint fölé emelkedne a benzinár, éppen pár héttel a választások előtt.

A kormány 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj ár?
 
A kormány 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj ár?
 
Budapest, 2021. november 15. A Mobil Hofherr Albert utcai üzemanyagtöltő-állomása Budapesten 2021. november 15-én. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra, a döntést ezt követően vizsgálják felül. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

A Pulzus közvéleménykutatása szerint az árstop jelenlegi formájával csak a megkérdezettek 26 százaléka ért egyet, 63 százalék az adócsökkentést javasolja, 14 százaléka a válaszadóknak pedig azt a konstrukciót részesítené előnyben, hogy tényleg csak a rászorulók kapjanak támogatást, esetleg kedvezményes kupont.