„Klubrádió
A lényeg

Baranyi Krisztina: Biztosan lesz kerületi népszavazás

23/04/2021 14:12

| Szerző: Klubrádió

Késhet a Fudan egyetem Budapestre tervezett kampusza ügyében tervezett kerületi népszavazás, ha a kormány őszig kitolja a veszélyhelyzet érvényességét. Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere úgy véli, hogy legkésőbb decemberben megtarthatják a népszavazást. 

A kínai egyetem ügyében tervezett népszavazásnak keresztbe tehet a veszélyhelyzet őszig tartó hosszabbítása. A kormány javaslata értelmében őszig tolhatják ki a járvány miatt elrendelt speciális szabályokat, így addig nem lehetne tartani időközi választásokat, és országos vagy helyi népszavazás sem kezdeményezhető – hívja fel a figyelmet a 444.  Amennyiben május végén visszavonták volna a veszélyhelyzetet, akkor az aláírásgyűjtés után valamikor ősszel meg lehetett volna tartani a Fudan egyetem ügyében tervezett referendumot. Így azonban ezt inkább a ferencvárosi képviselőtestület kezdeményezi majd és Baranyi Krisztina polgármester szerint decemberben még le lehet bonyolítani. 

 
Baranyi Krisztina
 Fotó: Facebook
 

2021. április 23. A lényeg - Baranyi Krisztina 21.04.23.
01:15
00:00
Biztosan lesz kerületi népszavazás a Fudan Egyetem ügyében, amivel sikeresen lehet akadályozni a beruházást – mondta Ferencváros polgármestere. Baranyi Krisztina szerint nem valószínű, hogy a kormány törvényt hozna a kerületi telkek elvételéről, egy kisajátítási eljárás pedig hosszadalmas.