„Klubrádió
A lényeg

Balog Zoltán a melegellenes törvényről: teljes mértékig egyetértek

26/07/2021 08:14

| Szerző: Klubrádió

Balog Zoltán egykori csúcsminiszter ma a dunamelléki református püspök, a zsinat lelkészi elnökeként dolgozik, interjút adott a Népszavának.

Kifejtette, hogy szerinte ma nem gyengébb az emberi jogok védelme, mint tíz vagy akár húsz évvel ezelőtt volt. Szerinte 2006 emberi jogi szempontból az újkori magyar demokrácia mélypontja volt. "1956 óta nem történt ilyen Magyarországon." 

Hogy Magyarországon folyamatos az ellenségkép gyártás, arra azt mondta: "A politikának általában szüksége van ellenségképre, mert ez a szomorú világ alakult ki. Negatív indulatokból könnyebb szavazatokat csiholni, mint pozitív üzenetekből. Én továbbra is a 2002-es polgári szlogenhez tartom magam: hiszek a szeretet és az összefogás erejében."

Megkérdezték a most elfogadott melegellenes úgynevezett pedofíltörvényről. "A törvényben azt olvasom, hogy a 18 éven aluliak körében korlátok közé szorítja a homoszexualitás népszerűsítését. Ezzel én teljes mértékig egyetértek."

Szerinte egyháza már 2004–ben kiadott egy állásfoglalást, "amely a Biblia és a hitvallási irataink alapján kifejti, mit gondolunk házasságról, szexualitásról, homoszexualitásról, a gyermekek védelméről. A homoszexuális hajlamot nem minősítjük, a homoszexuális kapcsolatot viszont nem tudjuk elfogadni. Az Úristennek és tanítványainak gyűlölniük kell a bűnt, de szeretniük kell a bűnöst”.