„Klubrádió
A lényeg

Az oroszok szerint az ukránok robbantották magukra a mariupoli színházat

19/07/2022 09:45

| Szerző: Klubrádió

A "hivatalos kivizsgálás" lezárult, és a szakadár donyecki népköztársaság illetékese szerint az épületet maguk az ukránok robbantották fel belülről, és mindössze 14 halottja volt a robbantásnak. Külső támadásnak semmilyen nyomát nem találták. Az oroszok már 30 napos képzés után küldik Ukrajnába az önkénteseket. Észak-Korea segítene a szakadár területeknek az újjáépítésben.

A mariupoli színház elleni támadás "hivatalos kivizsgálása" véget ért – közölte a szakadár donyecki népköztársaság. Az Oroszországhoz tartó terület illetéklese szerint az épületet maguk az ukránok robbantották fel belülről, és mindössze 14 halottja volt a robbantásnak. Külső támadásnak semmilyen nyomát nem találták.

 
A mariupoli színház
Fotó: Twitter
 

Észak-Korea is bejelentkezett, hogy segítene a szakadároknak

Oroszország észak-koreai nagykövete jelentette be, hogy Phenjan segítséget ajánlott fel a két szakadár népköztársaságnak, amelyek gyakorlatilag orosz bábállamként működnek Ukrajna megszállt részén. Az észak-koreai segítség az újjáépítésben részt vevő munkásokból állna.

30 nap kiképzés után éles bevetésre küldik az orosz katonákat, de nincs háború

Oroszországban továbbra sincs hivatalosan hadiállapot és általános mozgósítás, sorozás – az Ukrajnában ötödik hónapja „különleges katonai műveletet” végrehajtó egységek hivatásos katonákból és önkéntesekből állnak. Utóbbiak toborzását pörgette fel most az orosz kormány, a jelentések szerint mindössze 30 napos rapid kiképzés után indulnak is a friss katonák Ukrajnába, éles bevetésre. Ez természetesen nagyon kevés idő egy katona felkészítésére a nulláról indulva, így szakértők szerint az orosz sereg utánpótlása rendkívül gyenge minőségű, a technikai felkészültséget és morált tekintve.

(via Telex)