„Klubrádió
A lényeg

Az MKB Banké lesz a Sberbank

27/05/2022 07:22

| Szerző: Klubrádió

Az MKB Bank nyerte a pályázatot, amelyet a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország hitelállományának átvételére – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Nonprofit Kft.

A társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétette, hogy az MKB Bank Nyrt. megállapodást írt alá a Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint kitettségű hitelportfóliójának megvásárlásáról. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35000 lakossági és mindegy 3 ezer vállalati ügyféllel bővül a bank ügyfélköreírja a 24.hu.

Két bankszünnap a magyar Sberbanknál
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

"Jelentős méretű és kiváló minőségű, stabil portfólió kerül az MKB Bankhoz, amivel komoly bővülést tudunk elérni a stratégiánk szempontjából meghatározó szegmensekben. Tőkeerőnknek és integrációs képességünknek, valamint kiterjedt fiókhálózatunknak és minden igényt lefedő termék- és szolgáltatáscsomagunknak köszönhetően az érintett ügyfeleket a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban fogjuk részesíteni" – mondta az ügyletről Barna Zsolt, a Magyar Bankholding és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.