„Köszönjük,
A lényeg

Az ATV szerint a Békemenetig eldőlhet, visszaléptetik-e Szentkirályi Alexandrát

27/05/2024 16:44

| Szerző: Klubrádió

Az ATV kormányoldali forrásai szerint legkésőbb a Békemenet napjára "bizonyosan eldől", hogy visszalépjen-e Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávid, az LMP jelöltjének a javára. Ugyanakkor Vitézy esetleges visszalépésének a hatását is mérik.

Az ATV szerint mérik, hogy visszalépjen-e Szentkirályi Vitézy javára, de azt is nézik, mi történik, ha utóbbi lép vissza. Egyik forrásuk szerint a Békemenet napjáig, június 1-ig ez biztosan eldől majd.

A Republikon Karácsony Gergely mögött másodikként 25 százalékra méri Szentkirályit, és ugyanebben a közvélemény-kutatásban 21 százalékon áll Vitézy Dávid.

Először Karácsony Gergely főpolgármester mondta azt a múlt heti Telex-interjúban, hogy tudomása szerint van olyan felvétel, ami azt bizonyítja, mérik, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen-e.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével kapcsolatban nem árult el konkrétumokat, azt mondta, hogy a kormányülésen nem szoktak főpolgármester-jelöltekről tárgyalni, de ő annak örülne, ha Budapestnek fideszes főpolgármestere lenne. Azt nem fejtette ki, hogy ez alatt pontosan mit ért, és a kérdésre sem válaszolt.