„Klubrádió
A lényeg

Az állami és önkormányzati bérházakra is jön a rezsicsökkentés

21/11/2022 14:07

| Szerző: Klubrádió

Hétfő este jelenik meg a kiterjesztésről szóló kormányrendelet, amelyben visszamenőleges hatállyal, augusztus elsejétől vezetik be a szabályozást.

A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak - közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfőn.

A 444 összefoglalója szerint 1400 budapesti bérlakás lakóit, valamint 532 a Magyar Honvédség kezelésében levő állami tulajdonú ingatlanokban a fővároson kívül Nagytarcsán, Debrecenben és Nagyorosziban élőket érinti a rendelet.

Hétfő este jelenik meg az erről szóló kormányrendelet, amelyben visszamenőleges hatállyal, augusztus elsejétől vezetik be a szabályozást.

Baranyi Krisztina, IX. kerületi polgármester és Tóth József, XIII. kerületi polgármestere törvénymódosítást kért a kormánytól, hogy segítsenek annak a mintegy nyolcszáz önkormányzati bérlakásban élő családnak, akikre az energiaszolgáltató szerint nem vonatkoznak a lakossági fogyasztók védelmében hozott szabályok.