„Klubrádió
A lényeg

Az Agrárkamara elnöke kifizeti, hogy kollégái is megnézzék az Elk*rtukat

17/11/2021 14:25

| Szerző: Klubrádió

Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke egy kollégáinak kiküldött emailben a Népszava szerint azt írta, legyenek a vendégei, és nézzék meg vele az Elkúrtuk című filmet. A cikk szerint több mint 360 ezer forintot költ erre a kormánypárti politikus.

Az Elk*rtuk közösségi oldalán múlt héten azt írták, hogy már 115 ezren látták a filmet. Mintha azonban nem mindenki bízna abban – írja a Népszava –, hogy a produkcióra van fizetőképes kereslet. Híreket lehetett olvasni arról, hogy művelődési házakban ingyenesen vetítették a filmet, és olyan iskolák is akadtak, ahol kötelezővé tették a Fidesz propagandájába illeszkedő alkotás megtekintését.

A lap szerkesztőségéhez eljutott egy „Kedves Kolléga!” megszólítású e-mail, amelyet Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke írt. Ebben arra kérte a címzetteket, hogy legyenek vendégei, tekintsék meg ingyen a filmet. A vetítés időpontja december 9-e, helyszíne a budapesti Cinema City Allee mozi. Regisztrálni november 19-ig lehet a megadott linken.

Meg is kérdezték Győrffyt, nem tart-e attól, hogy az agrárkamara tevékenysége pártpolitikai színezetet kap, és arról is, mennyibe kerül az ingyenes filmvetítés, annak költségeit milyen forrásból fedezi.

„Az Elk*rtuk című film vetítésére saját elhatározásomból, saját költségemre hívtam meg a kollégáimat” – közölte Győrffy Balázs lapunknak küldött válaszában. A gyakorlatban ez azt jelenti – folytatta –, hogy „egy mozi egyik termét kibéreltem, oda várom a kollégákat a vetítésre”. A terem bérleti díja 364 ezer 650 forint, amit tájékoztatása szerint saját pénzéből, saját lakossági folyószámlájáról átutalva fizet ki. „A filmvetítésen természetesen nem kötelező a részvétel, semmiféle előnnyel vagy hátránnyal nem jár az, hogy valaki eljön rá vagy sem” – reagált egy másik kérdésre.

(Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor)