„Klubrádió

Antiszemita plakátokkal támadják az index újságíróit

24/11/2019 13:06

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

Izraeli zászlós háttérrel hazaárulózza az index két újságíróját, Miklósi Gábort és Dezső Andrást egy Budapesten felbukkant plakát - írja a 444 és a Direkt36.

A plakáton az izraeli zászló előtt a Mi is a határon túlról jöttünk szöveg látható, alatta az index logója mellett a Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás feliratok olvashatók. Az egész elkészítését senki nem vállalta.

Viszont Miklósi Gábort egy hete folyamatosan támadja a kormánymédia és a Mi Hazánk (amely egyébként Budaházy György szélsőjobboldali aktivista szerint a Fidesz forgatókönyve alapján működik). Miklósi cikket írt a Puskás Aréna avatójáról, ebben közölte, hogy nem állt fel az Ismerős Arcok nevű nemzetirock-zenekar Nélküled című számára, és ez óriási felháborodást váltott ki az említett szereplőkben. Dezső András karikatúraként egy rövid videót, coubot készített a Nélküledről, menekültekkel összevágva, ő emiatt kerülhetett a plakátra.

Amelyet  az izraeli nagykövetség is elítél, azt írták, antiszemita és anti-izraeli szimbólumok és célzások vannak a poszteren. Úgy folytatták: semmilyen párbeszédben nincs helye a rasszizmusnak, a (közösség elleni) izgatásnak és a gyűlöletnek. Bíznak abban, hogy a felelős magyar hatóságok eltávolítják ezeket a plakátokat.

Címlapi kép: Panyi Szabolcs/twitter