„Köszönjük,
A lényeg

Alec Baldwin egy kellékfegyverrel véletlenül lelőtt egy operatőrt és megsebesítette a rendezőt egy forgatáson

22/10/2021 11:27

| Szerző: Klubrádió

Egy nő meghalt, egy férfi pedig megsebesült, amikor egy westernfilm forgatásán a színész kezében véletlenül elsült a kellékként használt lőfegyver.

Az egyik áldozatot, a 42 éves Halyna Hutchins operatőrt helikopterrel kórházba szállították, de belehalt a sérülésébe. A 48 éves Joel Souza rendezőt is meglőtte Baldwin, őt is kórházba szállították, de állapotáról részleteket nem közöltek.

Halálos baleset kellékfegyverrel
Santa Fe, 2021. október 22. Halálos baleset helyszíne 2021. október 21-én, miután Alec Baldwin amerikai színész egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében, a Bonanza Creek ranchon tartott filmforgatáson. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt. MTI/AP/Santa Fe New Mexican
Fotó: Luis Sanchez-Saturno
 

A forgatást felfüggesztették.

Korábban is történtek már hasonló tragédiák forgatásokon. 1984. október 18-án Jon-Erik Hexum a Cover Up tévésorozat felvételén lőtte véletlenül fejbe magát. 1993-ban pedig Brandon Lee kapott egy végzetesnek bizonyuló hasi lövést. Mindkét esetet balesetnek minősítették – írja a 24.hu.