„Köszönjük,
A lényeg

A volt fideszes csepeli polgármester szerint Németh Szilárd miatt kellett mennie két iskolaigazgatónak

30/06/2023 15:06

| Szerző: Klubrádió

Két csepeli általános iskola igazgatójának is távoznia kellett, mert lejárt a megbízásuk, és az új pályázatukat elutasították, közölte pénteken oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. 

Borbély sokáig fideszes színekben vezette a kerületet, de aztán megromlott a viszonya a térség befolyásos – bár országgyűlési választásokon rendre vereséget szenvedő – fideszes politikusával, Németh Szilárddal, Németh pedig előbb feloszlatta, majd idén márciusban újjáalakította a csepeli Fideszt, ahová nem engedte be a polgármestert – idézi fel a 444.hu.

Borbély pénteki posztjában tehát arról számolt be, hogy Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították iskolájuk éléről. „A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg. Számomra a két igazgató szakmaisága és elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Elmozdításuk súlyos kárt okoz és nagyon rossz folyamatot indít el. Ezért arra kérem a szülőket és a diákokat, hogy közösen álljunk ki értük!” – írja a polgármester.

Az önkormányzat lapja, a csepel.info pedig úgy tudja, a döntés hátterében az húzódhatott meg, hogy a két érintett iskolában az igazgatók is nyíltan támogatták a béremelésért indított pedagógussztrájkot.