„Klubrádió
A lényeg

A Szomszédok rendezőjének finoman jelezték, politikai akarattól is függ a folytatás

13/01/2024 09:21

| Szerző: Klubrádió

Bujtás János néhány éve beszélgetett az MTVA elnökével arról, folytatódhat-e a legendás sorozat.

Néhány éve az MTVA elnöke azt mondta a Szomszédok rendezőjének, hogy a sorozat esetleges folytatása "nem csupán az anyagi forrásokon múlik".  "...finoman jelezte felém, ehhez a kormány beleegyezésére is szükség volna. A tárgyalás függőben maradt, én viszont reménykedem abban, hogy talán egyszer megvalósulhat" – mondta Bujtás János rendező a Blikknek.

Az 1987 és 1999 között futó legendás tévésorozat öt évvel ezelőtt kapott egy emlékadást, akkor felvetődött, hogy lehetne folytatás. A rendező szerint a sorozat a ország helyzetét mutatta be, az átlagemberek mindennapjait, ami talán most, ebben a felgyorsult technológiai világban még érdekesebb és aktuálisabb lenne. Bujtás kérdésére több korábbi szereplő is nyitottan reagált, ezután kereste meg az MTVA-elnököt, akinek tetszett az ötlet, mert ő is szerette a sorozatot – majd hozzáfűzte a fenti jelzést arról, hogy nem csak rajta múlik a dolog.

Mivel Bujtás nyilatkozatából nem egyértelmű melyik évben zajlott a beszélgetés, nem egyértelmű, hogy az MTVA-t 2018 óta vezető, hírhamisítóként emlegetett Papp Dániellel vagy elődjével, az elmúlt évtizedben az Origonál, a TV2-nél és az Indexnél is megforduló Vaszily Miklóssal tárgyalt – tette hozzá a Telex.

A rendező a Blikknek azt mondta, a "tárgyalás függőben maradt, én viszont reménykedem abban, hogy talán egyszer megvalósulhat". A lap kereste az MTVA-t is az ügyben, de egyelőre nem válaszoltak.

Címlapi kép: Képkocka a sorozatból/ port.hu