„Klubrádió
A lényeg

A romlottság ördögfajzat eszméitől óv Gyurcsány Ferenc

27/01/2020 12:19

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP szerint nem engedhetik, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez- írja a Holokauszt nemzetközi emléknapján közleményében az ellenzéki párt . Eszerint  több mint hetven évvel a szörnyű tragédia után azzal tisztelhetik meg leginkább az áldozatok emlékét, ha mindent megtesznek a szélsőséges gondolatok terjedése ellen. 

Gyurcsány Ferenc a Facebookon írt arról, hogy 10 éve Washingtonban a Holocaust Memorial Múzeumban miniszterelnökként szembesült azzal, hogy elődei megszegve legalapvetőbb politikusi, emberi esküjüket, nem megvédték az ország polgárait, hanem állatként terelték őket a halálba. A DK elnöke szerint akkor az egész ország bűnbe esett, ő maga pedig most azért küzd, hogy a „romlottság ördögfajzat eszméi és emberei” soha ne jöhessenek vissza.

Az LMP szintén közleményben  emlékezik a több millió áldozatra, köztük az ártatlanul meggyilkolt hatszázezer magyar honfitársunkra- fogalmaznak Auschwitz felszabadításának 75. évfordulóján Schmuck Erzsébet és Kendernay János, az LMP társelnökei. Utóbbi szerint  a mai generáció felelőssége, hogy emlékezetében megtartsa a holokauszt eseményét, és fellépjen a kirekesztő, szélsőséges gondolatok ismételt térnyerése ellen - nyilatkozta a Klubrádiónak.