„Köszönjük,
A lényeg

A rendőrség kihallgatta a "Békemeneten" megütött és megszurkált dinót

17/03/2022 13:19

| Szerző: Klubrádió

A március 15-i Békemeneten résztvevők nem díjazták a Kétfarkú Kutyapárt velük együtt vonuló aktivistáját, aki egy dino jelmezben vett részt az eseményen. Megütötték és egy ollóval meg is szúrták a Fidesz-szimpatizánsok, majd rendőröknek kellett kimenekíteni a tömegből.

A jelmezes azt írta a MKKP Instagramján, hogy „amikor megpróbáltam bejutni a tömeg belsejébe, félúton majdnem csináltam egy képet egy kislánnyal, de a Békés tömeg akkor már elkezdett kirángatni/lökdösni a menetből (ami egy helyben állt). Próbáltam meggyőzni őket ilyen légből kapott érvekkel, hogy: ez egy Békemenet, az MKKP eddig fideszesnek számított, de mindhiába”.

 

A rendőrség több mint fél órán keresztül igazoltatta a férfit, akinek azt mondták, hogy tüntetésen a törvény szerint nem lehet eltakarni az arcot, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség közleménye szerint a Békemenet szervezői jelezték, hogy egy jelmezes alak zavarja a gyűlést. Miközben a dino jelmezest igazoltatták, a rendőrök szerint nem mondta, hogy bántalmazták volna. „Az intézkedő rendőrök kérdésére azt felelte, hogy nem kíván feljelentést tenni a gyűlésről őt kitessékelő résztvevőkkel szemben” – áll a közleményben, de a sajtóban megjelent hírek alapján a BRFK hivatalból eljárást indított. Emiatt csütörtökön tanúként kihallgatták az aktivistát, erről a kétfarkú kutyapárt írt Facebook-posztot.