„Klubrádió
A lényeg

A rendőrség 41 kordonbontót igazoltatott kedd reggel a Karmelitánál

9/05/2023 16:45

| Szerző: Klubrádió

Kedd reggel a Momentum több képviselője és aktivistái, valamint Hadházy Ákos független képviselő ismét lebontotta a kordont a Karmelitánál, a miniszterelnök hivatala közelében. A rendőrök a be nem jelentett gyűlésen 41 embert, köztük több országgyűlési képviselőt igazoltattak és feljelentést tesznek – írja a Police.hu.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedd reggel újabb kordont bontott a Momentum. A párt az előzetes közlés szerint a teljes frakciójával érkezett a Várba, hogy a közoktatást átalakító javaslat, a tanárok és diákok egy része által bosszútörvénynek nevezett jogszabály tervezete ellen demonstráljon. Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Reggeli gyorsban beszélt a Karmelitánál tartott akcióról, hangsúlyozva: "újra és újra elbontják a hazugság kordonait".

A Telex szerint a rendőröket meglepetésként érte a be nem jelentett akció, de nem akadályozták meg a kordon lebontását, és nem szólították fel távozásra a momentumosokat, csak igazoltatták őket.

Mint írták, a gyűlés szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tesznek, a felvételek elemzését és a helyszíni szemlét követően a rongálásban résztvevők ellen szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményeznek.

„A résztvevők az építési területet határoló kordonelemeket lehajlították, ledöntötték, összekötő tartóelemeket vágtak át” – közölte a rendőrség.

(Kiemelt kép: Momentum/Facebook)