„Klubrádió
A lényeg

A prágai lövöldöző búcsúlevelében egy korábbi kettős gyilkosságot is beismert

28/12/2023 08:01

| Szerző: Klubrádió

A prágai egyetemi mészárlás elkövetője levelében egy apa és lánya meggyilkolását is beismerte.

A prágai rendőrség egy olyan levelet talált a prágai egyetemi mészárlás elkövetőjének hostouni otthonában, amelyben a lövöldöző beismeri, hogy ő követte el a december 15-i kettős gyilkosságot a Klánovicei erdőben – írja a Deník N cseh hírportál rendőrségi információkra hivatkozva.

A hvg.hu összefoglalója szerint a rendőrség nem hozta nyilvánosságra a levél tartalmát, mivel az ügyben még tart a nyomozás. A klánovicei gyilkosság áldozata egy 32 éves férfi és két hónapos kislánya volt.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, lövöldözés volt a Prága belvárosában található Károly Egyetem filozófiai intézeténél csütörtökön. A hatóságok 15 áldozatról számoltak be.

A rendőrség már a múlt héten közölte, hogy összefüggést találtak az egyetemi tömeggyilkosság és az erdőben elkövetett kettős gyilkosság között. „Megerősíthetem: Hostounban találtunk egy levelet, amelyben az elkövető leírja, hogy ő a felelős a Klánovicei erdőben elkövetett gyilkos támadásért" – közölte Jan Danek rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy a rendőrség további tanúk kihallgatását tervezi az ügyben.