„Klubrádió
A lényeg

A Petőfi Rádióban élőben állt ki a pedagógusok mellett egy DJ

13/09/2022 16:01

| Szerző: Klubrádió

Ritka, hogy a közmédiában nyíltan kormánykritikus vagy kormány ellen tüntetőkkel szolidáris hangok jelenjenek meg, múlt héten azonban ezt érte el DJ Tolo, azaz Tollner Máté, aki élőben játszott az adón, és bekevert egy részletet a Bohemian Betyars&Csaknekedkislány pedagógusokat támogató számából. Ezt: „Süllyed az iskolánk sárba és piszokba. / Ma még kihúzhatjuk, ha mindenki fogja. / Későn fog ébredni az, aki most itt hagy. / Csak fizessétek ki a tanárainkat!”.

Tolo Instagramján azt írja, nem kizárt, hogy utoljára lépett fel a Petőfin. „Nagy örömömre szolgált, hogy élő volt a műsor, így semmi nem gátolta azt, hogy a kedvenc zenéim mellett egy olyan fontos ügyre is felhívjam a figyelmet a közmédiában, amiről nem esik elég szó ott. ha csak egy szolidaritási gesztus szintjén is, de nekem ez fontos volt”.

Tollner Máté szülei pedagógusok, ő maga a polgári engedetlenségben élen járó budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban tanult. „Tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik kitartanak a megalázó körülmények ellenére is a pályán (de maximálisan megértem azokat is, akik már elhagyták azt). még nagyobb tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik az egzisztenciális fenyegetések ellenére kitartanak a polgári engedetlenségi mozgalomban is!” – írta.

Kedden a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban és a budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban folytatódott a polgári engedetlenség.