„Klubrádió
A lényeg

A Momentum magyar zászlóval takarta le a Szabadság téri szovjet emlékművet

23/10/2022 02:28

| Szerző: Klubrádió

Gerillaakciót hajtott végre a Momentum szombaton, húsz méter hosszú magyar zászlóval takarták le a Szabadság téri szovjet emlékművet. "Magyarországon nincsen helye szovjet megszállási emlékműnek" – jelentette ki Gelencsér Ferenc. A pártelnök a kormány bombás-szankciós plakátjairól is beszélt.

Bedő Dávid szerint az emlékmű az ország egyik legszégyenteljesebb szobra, amely „hazug módon a szovjet megszálló csapatokat az ország felszabadítójaként mutatja be”. A Momentum országgyűlési képviselője arról beszélt a Gelencsér Ferenc pártelnök Facebook-oldalán megosztott videóban, hogy a Fidesz a mai napig asszisztál ahhoz, hogy ez a szimbólum Budapest főterén állhat.

A szovjet emlékmű Lőcsei Lajos szerint az orosz történelemhamisítás eszköze a jelenben. Az orosz hatalom ugyanis a mai napig ellenforradalmi puccsként hivatkozik 1956-ra, tette hozzá.

„A szovjet hatalomnak semmi sem volt drága, hogy elfojtsa, hogy leverje a magyarok szabadság iránti vágyát” – fogalmazott a rövid videóban Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke is. 66 évvel a forradalom után pedig „magyar adófizetők pénzéből van teleplakátolva az ország orosz propagandával” – utalt vélhetően a bombás-szankciós plakátokra az ellenzéki politikus. „Magyarországon nincsen helye szovjet megszállási emlékműnek” – jelentette ki.

(via Telex)