„Klubrádió
A lényeg

A MOL a lengyel piacon is terjeszkedik

12/01/2022 13:17

| Szerző: Klubrádió

A 610 millió dolláros adásvételellel a MOL az egyik legjelentősebb piaci szereplővé válhat a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon.

Megállapodást írt alá a MOL a PKN Orlen, valamint a Grupa Lotos vállalatokkal. A vállalat szerdai közleménye szerint 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, melyek közül 270 az eladó saját tulajdonában áll. A közlemény szerint az tranzakcióval a MOL a harmadik legjelentősebb piaci szereplővé válhat a lengyel üzemanyag-kiskereskedelmi piacon.

A vételi megállapodás szerinti teljes vételár 610 millió dollár, amely készpénz ellenértékből, valamint pénzügyi lízinggel kapcsolatos kötelezettségből áll. Az ügylet zárásához többek között az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges – foglalta össze a 444.

A kormány 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj ár?
 
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
 

Az akvizíció végleges jóváhagyásától függően a megállapodás részeként a MOL összesen 185 töltőállomást értékesít 259 millió dollárért a PKN Orlennek, amelyek közül 144 töltőállomás Magyarországon, 41 töltőállomás Szlovákiában található.

Egy másik mai bejelentés szerint a MOL megállapodást írt alá a Norm Benzinkút Kft.-vel 79 magyarországi Lukoil töltőállomás megvásárlásáról.