„Támogassa
A lényeg

A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cég drágábban adhatja a gázt, mint az állami MVM

19/08/2022 09:52

| Szerző: Klubrádió

Többet kell fizetnie a gázszolgáltatásért a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltató ügyfeleinek, mint az állami MVM-nél – írja az rtl.hu. A különbség egy átlagos fogyasztó esetén évi nyolcezer forint. A kormány azt közölte: az Opus Tigázé a leghosszabb hálózat, ezért magasabb a rendszerhasználati díj is. 

Tóth Bertalan MSZP-s képviselő szerette volna megtudni, hogy miért fizetnek többet a fogyasztók Mészáros Lőrinc cégének, ezért írásbeli kérdést nyújtott be – ismerteti az rtl.hu.

A kormány részéről a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára, Koncz Zsófia válaszolt, de mindössze annyit írt: a kormány folyamatosan figyeli a politikai és gazdasági eseményeket és ez alapján hozza meg a döntéseit.

Tóth Bertalan szerint ez a válasz Koncz Zsófiától azért is elfogadhatatlan, mert szerencsiként épp az ő választókörzetében élőknek kell többet fizetniük. A helyzet pikantériája, hogy Koncz Zsófia édesanyja az Opus Tigáz igazgatósági tagja. 

A kormány az rtl.hu kérdésére azt válaszolta: "a területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is".