„Klubrádió
A lényeg

A Médiatanács fél napra elhallgattatja a Jazzy és a Klasszik Rádiót

25/11/2022 14:28

| Szerző: Klubrádió

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerint jogsértő az az állapot, hogy a Klasszik Rádiónak és a 90,9 Jazzy Rádiónak csak egy tulajdonosa van, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt., amelynek Milkovics Pál a vezérigazgatója.

December 7-én reggel 7 és 19 óra között felfüggeszti a Klasszik Rádió és a 90,9 Jazzy Rádió adását a Médiatanács, miután döntött a két adó jogsértő tulajdonosi helyzetének ügyében. A Médiatanács azért szancionálta a Budapest 92,1 MHz-en üzemelő Klasszik Rádió, illetve a Dél-Budapest 90,9 MHz-en fogható Jazzy Rádió szolgáltatóit, mert többszöri felszólítás ellenére sem szüntették meg a jogsértő tulajdonosi állapotot. A két rádió tulajdonosa a 168 órát és az Elle Magazint is kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Zrt., amelynek vezérigazgatója Milkovics Pál.

A Médiatanács korábban 250.000-250.000 Ft bírságot szabott ki a médiaszolgáltatókkal szemben. Azonban a jogsértő állapotot továbbra sem szüntették meg Milkovicsék, ezért Médiatanács a fokozatos szankcióalkalmazás törvényi követelményére tekintettel immáron 500.000-500.000 Ft bírságot állapított meg, illetve a médiaszolgáltatók jogosultságának gyakorlását 12-12 órára felfüggeszti, emellett kötelezi az erről szóló közlemény közzétételére és a jogsértő helyzet megszüntetésére őket.

Milkovics médiacégében tavaly szállt be Shabtai Michaeli, Rogán Antal grúz barátja, aki nyáron egy teljes épület tulajdonosa lett az V. kerületi Bástya utcában

Ahogy mi is beszámoltunk róla, áprilisban Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója és társtulajdonosa úgy döntött, hogy a kiadó elbocsátja a 168 Óra című hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stábot.

A Médiatanács bírságot szabott ki az Ozone Tv szolgáltatójára is, mert június 8-a és 14-e között nem felelt meg a hatósági határozatában vállalt környezetvédelmi tematikának, ugyanis az ebbe a kategóriába sorolt műsorszámok nem érték el a napi műsoridő 80%-át. A testület ugyanezen az ülésen lezárta a Miskolc 101,6 MHz kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia pályázati eljárását is, melynek nyertese az egyedüli pályázó Best Radio Kft., amely jelenleg is használja a frekvenciát.

(Forrás: Telex)