„Klubrádió
A lényeg

A magyar kormány napokkal a rendezvény előtt mondta le az Ukrajnát támogató jótékonysági koncertet, Ferencváros segít

12/06/2022 10:13

| Szerző: Klubrádió

Úgy volt, hogy június 16-án este a Várkert Bazárban rendezik azt a koncertet, amin Volodimir Zelenszkij színésztársai is fellépnek. Az Élet győzni fog című jótékonysági koncertet több hete szervezik és ebben a magyar kormány is partner volt. Kevesebb mint egy héttel a koncert előtt azonban mégis kihátrált belőle, így a ferencvárosi Bakáts téren lesz a rendezvény - mondta el a IX. kerületi önkormányzat a Telexnek.

Az Élet győzni fog című jótékonysági koncerten 2022. június 16-án csütörtökön 19 órától Ukrajna több millió követővel rendelkező, legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. Az a céljuk, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

Bakáts tér
 

A turné során több európai nagyvárosban is fellépnek, Lengyelországban péntek este 12 000 ember jelent meg a koncerten. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

A Bakáts téri jótékonysági koncert sorozat legfontosabb célja, hogy egyesítse az európaiakat és az ukránokat, és adományokat gyűjtsön a demokratikus jövőjéért harcoló Ukrajna támogatására. Az "Élet győzni fog” színpadán olyan ismert művészek lépnek fel, mint Voplij Vidoplijaszova, Pianoboy, Zlata Ognyevics, Wellboy valamint a Kvartal 95 Studio.

A budapesti koncerten összegyűjtött adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius és egészségügyi célokra fordítják. A Ferencvárosi önkormányzat segít az esemény szervezőinek, miután a magyar állam visszalépése miatt a koncertet le kellett volna mondaniuk. A Telex csütörtök óta keresi a Miniszterelnökség sajtóirodáját, hogy miért mondta le az esemény szervezését a kormány, de egyelőre nem kaptak választ.