„Klubrádió
A lényeg

A kormányülésen megállapították, lesz gáz, áram és fűtőanyag 

2/09/2022 12:54

| Szerző: Klubrádió

A kormányülésen megállapították, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában energiaválság várható az ősszel, viszont Magyarországon nem lesz energiahiány: van és lesz gáz, áram, fűtőanyag.

 

Orbán Viktor miniszterelnök – ezúttal már szakáll nélkül – megtartotta az őszi időszak első kormányülését pénteken a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a hvg-nek.

Havasi tájékoztatása szerint a miniszterek áttekintették az energia-veszélyhelyzeti, valamint az aszály-veszélyhelyzeti operatív törzs eddigi munkáját, majd az aktuális költségvetési és gazdasági kérdésekről tárgyaltak.

Megállapították, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában energiaválság várható az ősszel. Magyarországon azonban a kormány eddigi intézkedéseinek köszönhetően nem lesz energiahiány; van és lesz gáz, áram, fűtőanyag.

A kormány mindent megtesz azért, hogy a háborús inflációtól megvédje a magyarokat, és megvédje a rezsicsökkentést - állt a sajtófőnök tájékoztatásában.