„Klubrádió
A lényeg

A "kormányinfluenszer" Rákay Philip most Petőfihez kapott állami támogatást

26/01/2022 14:04

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

4,5 milliárd forint támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottságától a Rákay Philip-féle Petőfi-film.

A Most vagy soha! című filmre megszavazott 4,5 milliárd forintból 2 milliárd egyedi kormányhatározat alapján érkezik, írja a 444, ami szerint rég nem látott volumenű díszletkomplexum is épül a Nemzeti Filmintézet fóti filmgyártó bázisán, ami a forgatás után a Filmintézeté lesz. 

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány konferenci?
 
A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány konferenci?
 
Budapest, 2022. január 17. Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember, producer, Kiszelly Zoltán, a Politikai Elemzések Központjának igazgatója, Megadja Gábor, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető kutatója, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője (b-j) a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány A válságok kora - Az Európa Projekt kutatás eredményei 2021-ben című konferenciáján a Várkert Bazárban 2022. január 17-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

 

"A monumentális produkció egyik izgalmas kihívása az 1848-as Pest-Buda korhű megelevenítése a legendás Pilvax kávéházzal és a Landerer-nyomdával, az 1847-ben átadott, gyönyörű Nemzeti Múzeummal, korhű piacokkal, vásárokkal és az osztrák elnyomás egyik jelképeként a filmen végigvonuló saras, poros terekkel, mellékutcákkal" - írja az NFI. 

A 106 naposra tervezett forgatás áprilisban kezdődik, több ezer statiszta és közel 200 megszólaló szereplő működik közre, a filmet 2023-ban tervezik bemutatni, és Kis-Szabó Márk, Rákay Philip valamint Szente Vajk forgatókönyvéből készült. A közpénzből támogatott kormányzati kommunikációt toló influenszer producerként is jegyzi az alkotást, írja a lap.