„Klubrádió
A lényeg

A kormány Őszi Hacacáré nevű országos rendezvénysorozatát kizárólag fideszes kötődésű településeken rendezik

8/09/2021 11:05

| Szerző: Klubrádió

Őszi Hacacáré néven jelentett be a kormány országos rendezvénysorozatot, amellyel az összetartozást és a bajba jutott zeneipart kívánják megsegíteni. A rendezvényeket csak fideszes vagy független vezetésű településeken tartják, a fellépő zenészeket pedig a helyi fideszes politikusok népszerűsítésre használják fel.

"A közösségi élet újraindulásával egy kilenc héten át tartó, ingyenes, közel 130 állomásos országos koncertsorozatot indítunk, amellyel az összetartozást ünnepelhetjük" – jelentette be nemrég Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-posztjában 

Azóta kiderült, hogy a nagy állami hacacárénak helyszínt adó települések kivétel nélkül fideszes vezetésűek, vagy olyan független polgármester vezeti azokat, akit nem lehet ellenzékinek nevezni. A háttérben az állhat, hogy a kormány könnyed őszi szórakozásba akarja csomagolni a saját 2022-es választási kampányát.

A tervek szerint 130 állomása lesz a koncertsorozatnak, és minden helyszínen két előadó lép fel. Mivel augusztus végén kezdődött a program, azóta több koncertet meg is tartottak már. A fellépők között pedig nemcsak a NER-hez szokásosan dörgölőző előadókat és zenekarokat találni, mint Ákos, a Tankcsapda vagy Nagy Feró, hanem számos más ismert vagy ismertebb előadót is.

A Telex több, egymástól független forrásunk is azt állítja, hogy a zenészeket arra próbálták rávenni vagy bizonyos esetekben kötelezni, hogy fotózkodjanak a helyi polgármesterrel vagy országgyűlési képviselővel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség – amelynek logója szerepel a programsorozat honlapján – nem hajlandó elárulni, hogy mennyi pénzből és kik bonyolítják le a közpénzből szervezett állami road show-t.