„Támogassa
A lényeg

A kormány nevelési kormánybizottságot hoz létre, felülvizsgálják az alaptantervet

5/12/2023 09:06

| Szerző: Klubrádió

Sok kritika érte a Nemzeti alaptantervet, ezeket meg kell vizsgálni. A jövő év egyik fontos témája lesz az új Nemzeti alaptanterv  kidolgozása. Ennek érdekében a kormány nevelési kormánybizottságot hoz létre, amelynek vezetője a miniszterelnök lesz – mondta Pintér Sándor a parlament kulturális bizottságának meghallgatásán a Telex beszámolója szerint.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy jövőre központi téma lesz az oktatási rendszer digitalizálása. Pintér Sándor azt is mondta, hogy a PISA-eredményeket kedden hozzák nyilvánosságra. Szerinte a koronavírus-járvány miatt mindenképp rosszabb lesz az idei teljesítmény, de még így sem lesz olyan mértékű a romlás, mint az európai átlag. Pintér Sándor beszélt arról is, hogy a pedagógusok béremelésével egyetért, 2024 januárjában a megígért 10 százalékos béremelést biztosan meg is kapják a tanárok.

Miniszterjelöltek bizottsági meghallgatása
 
Pintér, Sándor
 
Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án. MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila
 

Nagy Erzsébet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja a Klubrádiónak elmondta: a belügyminiszter szavaiból az derül ki, hogy egyáltalán nincs tisztában a jelenlegi helyzettel. Nagy Erzsébet hozzátette: a PDSZ számára is új, hogy a kormány sem elégedett a Nemzeti alaptantervvel, de továbbra sem látszik hajlandóság a szakmával való egyeztetésre Pintér miniszter részéről. 

2023. december 04. A lényeg (2023.12.04.) Nagy Erzsébet
01:05
00:00