„Klubrádió
A lényeg

A Klubrádió pert vesztett a Médiatanács ellen

4/04/2023 12:19

| Szerző: Klubrádió

A Klubrádió elsőfokon ismét elveszítette a Médiatanács ellen a szervezet jogsértései miatt indított újabb pert.

 

A Klubrádió a bíróságon támadta meg az NMHH Médiatanácsának 92.9-es frekvenciára kiírt pályázatáról szóló határozatát, amely keretében Klubrádió helyett a Spirit FM-nek ítélték a frekvencia használatának jogát. 

A Klubrádió érvei szerint a pályázati döntés jogsértő volt, mert a Médiatörvény előírja, hogy a pályázati felhívásban fel kell tüntetni azokat a szempontokat, ami alapján Médiatanács döntést hoz, így az ismétlések számát is. Másrészt a Klubrádió álláspontja szerint a pályázaton győztes Spirit FM a valóságban sokkal több ismétlést sugároz, mivel a pályázatában az ATV korábbi műsorait új műsorként tüntette fel, miközben azok nyilvánvalóan ismétlések. Harmadrészt a Klubrádió szerint a másik indulót eleve ki kellett volna zárni a pályázatból, mivel azzal egy időben jogsértő módon sugárzott a 92.9-es frekvencián. 

A bíróság ismét nem értett egyet a Klubrádióval és elutasította a keresetet.

A Klubrádió fellebbezni fog a döntés ellen, és akár a strasbourgi bíróságra is elviszi a frekvencia pályázat ügyét - mondta a rádió vezérigazgatója, aki szerint a magyar hatóságok tudatosan sértik meg a magyar törvényeket. Stock Richárd kiemelte, hogy a bíróság figyelmen kívül hagyta a Klubrádió érveinek egy részét, nem foglalkoztak például azzal, hogy a Médiatanács az ismétlések arányára hivatkozva ítélte rosszabbnak a Klubrádió pályázatát, miközben a rivális pályázó elismerten korábbi televízióműsorok ismétlését nevezte új műsornak.